Varmepumper

Varmepumper

Varmepumper monteres på husets ydermur, og udnytter energien i luften, som omdannes til varme i dit hjem. Selvom opvarmningsformen bruger el, er varmepumper stadig et langt mere miljørigtigt og billigt alternativ til elvarmere.

Varmepumper kan i dag benyttes i de fleste danske hjem, hvor der er tre forskellige typer af systemer, nemlig luft-til-vand, luft-til-luft og jord-til-vand.

Vi har samlet et udvalg af markedets bedste varmepumper, så du kan finde den løsning som passer til dit behov. Derudover sørger vores kompetente VVS-eksperter også for den korrekte montering og installation.

Luft-til-vand varmepumpe
Denne varmepumpe omdanner luften i rummet eller udenfor til mere varme, og kan også bruges til opvarmning af vand. Derudover er pumpen hurtig at installere og fylder ikke nær så meget som andre varmepumpesystemer.

Luft-til-luft-varmepumpe
Denne type vandpumpe bruges ofte i sommerhuse og almindelige parcelhuse. Pumpen fungerer ved at den trækker varmen ud af udeluften, og omdannes til en behagelig indevarme.

Jord-til-vand varmepumpe
Denne løsning er mere effektiv end de øvrige pumper, men den koster også mere at installere. Det er nødvendigt at grave en slange ned i græsplænen, som skal forbindes til varmepumpen i huset. Her er det energien fra jordens øverste lag, som omdannes til varme i huset.

 

Husets isolering og vedligeholdelse
Uanset hvilken varmepumpe du skal have, er det vigtigt at huset er velisoleret. Hvis husets

isolering halter, vil varmen slippe ud og betyde en større varmeregning. Derudover vil et dårligt isoleret hus betyde at varmepumpen vil køre ustabilt, og forkorte dens levetid.

For yderligere at sikre pumpens levetid, anbefales det af systemet eftertjekkes af en autoriseret installatør, mindst en gang om året.

Har du brug for hjælp?
Hos Blik og VVS Aalborg har vi stor erfaring indenfor rådgivning og salg af varmepumper, samt den efterfølgende levering og installation.

Kontakt os for en uforpligtende snak, hvis du overvejer en varmepumpe til dit hus.

Ring på 98 14 19 00.