Udskiftning af toilet

Toilet

Er dit toilet efterhånden blevet gammelt og slidt, er der god grund til at udskifte det. Hos Blik og VVS Aalborg er dette ingen problem, og vi kan nemt og hurtigt udskifte dit eksisterende og montere et nyt toilet.

Vi er en autoriseret VVS installatør, og vores eksperter har mange års erfaring med at udskiftning af toilet. Først slukkes vandtilførslen til toilettet, hvorefter skurerne løsnes, så fugen rundt om toilettet slipper. Når det gamle toilet er skuret af, kan vi let og hurtigt foretage installationen af det nye toilet.

Der kan være mange grund til at udskifte toilettet. Måske har toilettet fået en skade eller også kan det mekanikken i cisteren være udgået. Typisk udskiftes toilettet på grund af vandforbruget, der er nemlig mange penge at spare ved skifte det eksisterende ud med en mere moderne løsning. Faktisk kan du spare mellem 60-80% på vandforbruget ved hvert eneste skyl i toilettet, hvilket hurtigt kan løbe op i rigtig mange kroner og ører.

 

Levering og montering af toilet

Hos Blik og VVS Aalborg leverer og monterer vi dit toilet efter alle foreskrifter. Du skal derfor blot vælge den model du ønsker, og så sørger vi for resten. Der findes flere forskellige typer af toiletter, og dit valg af toilet afhænger af dine stilpræferencer men også indretningen af dit badeværelse samt afløbets placering.

Vi forhandler kun toiletter af høj kvalitet og fra de mest anerkendte mærker. Dette sikrer både en lang holdbarhed på toiletterne men også en markant vandbesparelse. Vores toiletter er dermed et miljørigtigt valg, som også kan ses på din næste vandregning.

 

Nyt toilet: Hvad bør du vide, inden du køber dit nye toilet?

Stående eller vedhængt toilet? S-lås eller P-lås? Hvilket design? Der findes flere overvejelser, som du skal gøre dig, inden du vælger nyt toilet, og vi dermed har samlet de væsentligste her.

Stående eller væghængt toilet?

Det mest traditionelle valg er det gulvstående toilet med en synlig cisterne, som er den kasse, du har ryggen op ad, når du sidder på selve WC’et. Dog vælger flere og flere i dag de væghængte toiletter.

Med et væghængt toilet bygges cisternen ind i muren bagved. Det betyder, at selve toilettet fylder mindre på badeværelset, hvilket er et attraktivt ønske hos mange. Derudover er det også nemmere at rengøre det væghængte toilet, da du netop kan vaske gulvet helt inde under WC’et.

Til gengæld betyder et væghængt toilet også, at det er sværere at reparere, fordi der skal åbnes ind til cisternen inde i muren. At cisternen gemmes væk betyder også, at et væghængt WC koster flere penge end det stående.

Et gulvstående toilet fylder mere, og er ikke lige så nemt at rengøre. Men det er til gengæld lettere at reparere, hvis uheldet er ude, og det er et billigere valg i forhold til det væghængte.

 

S-vandlås eller P-vandlås

Et toilet er altid udstyret med en vandlås, og her skelner man mellem en S-lås og en P-lås. Det er disse låse, der sørger for at holde vandet i selve kummen, som dermed sikrer, at der ikke siver snavs og kloaklugt op af toilettet.

En S-lås har form som et liggende S, og skal vælges, hvis dit kloakrør stikker op fra gulvet. Det findes forskellige typer af S-låse, hvilket afhænger af hvilken type toilet du har. Hertil kan du vælge imellem en skjult S-lås med glat yderside eller en åben S-lås

En P-lås, også kaldet en universal lås, anvendes, hvis røret fra dit toilet stikker ud fra væggen. På en P-lås går afløbet bagud fra toilettet og låsen føres derfor direkte ind i væggen. En P-lås giver mulighed for større fleksibilitet og kan derfor også bruges med bøjninger til gulv eller til høje og venstre afløbstilslutninger.

 

Toilettets design

Toiletter findes i dag i flere designs. Brug derfor noget tid på at overveje hvilken stil du ønsker på dit badeværelse. Så får du lettere ved at vælge, om det nye WC eksempelvis skal have bløde former, eller om det skal have et mere firkantet udtryk.

Du kan se mere om vores udstilling af forskellige bademiljøer, der kan give dig inspiration til dit nye badeværelse og toilet. Du er også velkommen til at kontakte os på 98 14 19 00 for en uforpligtende snak.

Har du brug hjælp til hvordan toilet kan monteres, så tøv ikke med at kontakte os. Vi deler gerne ud af vores ekspertise og vi kommer også gerne ud til din adresse og skifter det gamle toilet og foretager en montering af det nye den samme dag.