Levering og montering af toilet

Levering og montering af toilet

Der findes flere forskellige typer af toiletter, og dit valg af toilet afhænger af dine stilpræferencer men også indretningen af dit badeværelse samt afløbets placering.

Vi forhandler kun toiletter af høj kvalitet og fra de mest anerkendte mærker. Dette sikrer både en lang holdbarhed på toiletterne men også en markant vandbesparelse. Vores toiletter er dermed et miljørigtigt valg, som også kan ses på din næste vandregning.

Hos Blik og VVS Aalborg leverer og monterer vi også dit toilet efter alle foreskrifter. Du skal derfor blot vælge dit nye WC,  og så sørger vi for resten.

Hvad bør du vide, inden du køber dit nye toilet?
Væghængt eller stående? S-lås eller P-lås? Hvilket design?
Der findes flere overvejelser, som du skal gøre dig, inden du vælger det nye toilet, og vi  dermed har samlet de væsentligste her.

Væghængt eller stående toilet
Det mest traditionelle valg er det stående toilet med en synlig cisterne, som er den kasse, du har ryggen op ad, når du sidder på selve WC’et. Dog vælger flere og flere i dag et væghængt WC.

Med et væghængt toilet bygges cisternen ind i muren bagved. Det betyder, at selve toilettet fylder mindre på badeværelset, hvilket er et attraktivt ønske hos mange. Derudover er det også nemmere at rengøre det væghængte toilet, da du netop kan vaske gulvet helt inde under WC’et.

Til gengæld betyder det væghængte også, at det er sværere at reparere, fordi der skal åbnes ind til cisternen inde i muren. At cisternen gemmes væk, betyder også, at et væghængt WC er dyrere end det stående.

Det stående toilet fylder mere, og er ikke lige så nemt at rengøre. Men det er til gengæld lettere at reparere, hvis uheldet er ude, og det er et billigere valg i forhold til det væghængte.

 

 

 

S-vandlås eller P-vandlås
En S-lås har form som et liggende S, og skal vælges, hvis dit kloakrør stikker op fra gulvet, mens en P-lås anvendes, hvis røret stikker ud fra væggen. Det er disse låse, der sørger for at holde vandet i selve kummen, som dermed sikrer, at der ikke siver kloaklugt op af toilettet.

Toilettets design
Toiletter findes i dag i flere designs. Brug derfor noget tid på at overveje hvilken stil du ønsker på dit badeværelse. Så får du lettere ved at vælge, om det nye WC eksempelvis skal have bløde former, eller om det skal have et mere firkantet udtryk.

Du kan se mere om vores udstilling af forskellige bademiljøer, der kan give dig inspiration til dit nye badeværelse og toilet. Du er også velkommen til at kontakte os på 98 14 19 00 for en uforpligtende snak.

Toilet