Energioptimering i Aalborg - lad os hjælpe.

Energioptimering – hvor skal du starte?

Betaler du meget for vand og varme?

De fleste boligejere bruger penge, udover det nødvendige, på vand og varme, og er ikke klar over, hvordan pengeforbruget kan minimeres. I din bolig findes der mange installationer, og det kan derfor være vanskeligt at bedømme, om de alle udnyttes optimalt.

Energioptimering af hus – hvor skal du starte?

Stue

Stuen er samlingspunktet for familien, så her skal der være varmt og hyggeligt at opholde sig. Desværre er varmen langt fra gratis, men i dag findes der moderne teknologi i form af gulvvarme eller radiatortermostater, der fungerer som varmekilder – og så er de tilmed gode ved budgettet.

Badeværelse

Du er muligvis bekendt med de bedste spare- og miljøråd, når det gælder badeværelset. Husk at begrænse mængden af vand, når du er i bad, husk at lukke for vandet, når du børster tænder osv.

Ved at udskifte de gamle armaturer med nye vandbesparende, er der rigtig mange penge at spare. Vi rådgiver meget gerne om, hvilke der vil passe jeres badeværelse.

Soveværelse

Soveværelset er det sted, hvor vi slapper af og får en god nattesøvn, så her skal man vel ikke bekymre sig om energiniveauet? Muligvis ikke, men hvorfor ikke optimere rummet, således at der ikke går energi til spilde, og hvor du samtidig spare nogle penge. I soveværelset er synderne til energispild bl.a. gulvvarme, termostater og ventilation. Ved at få optimeret disse, falder dit energiforbrug, og du fremtidssikrer samtidig rummet.

Bryggers

I bryggerset placerer vi ofte vores vaskemaskiner og tørretumbler, og disse maskiner kræver mange ressourcer. Derfor er det godt at være bevidst om, hvor der kan spares. Derudover er det vigtigt at regulere din gulvvarme i lokalet, så du ikke bruger unødig varme.

Køkken

Køkkenet er et travlt rum. Her foretager vi os både madlavning og opvask, gerne flere gange om dagen, og det kan tydeligt ses på vand- samt energiforbruget i de fleste boliger.

Derfor er det en fordel at være bevidst om, hvorvidt alle installationer i køkkenet fungerer efter hensigten, og om der eventuelt skal skrides ind for at spare ekstra penge med nyere og mere moderne installationer.

Kælder/fyrrum

Dette rum skal holdes ekstra godt øje med, hvis du ønsker at spare penge. Selv en cirkulationspumpe som blot er et par år gammel, kan være grunden til, at din elregning synes for høj.

Vi gennemgår alle installationer, og vi sørger ligeledes for, at du får et overblik over, hvor der er penge at spare.

Udendørs

Hvis du benytter dig af de udendørs energikilder som fx jordvarme eller varmepumper, så er det vigtigt, at disse installationer bliver tjekket op på med jævne mellemrum.

Har du ikke disse installationer endnu? Så kan vi hjælpe dig med at udregne, hvor mange penge der kan spares ved at investere i et sådant anlæg.