Værd at vide om Cirkulationspumpe

Værd at vide om Cirkulationspumpe

Hvad er cirkulationspumper?

En cirkulationspumpes formål er at pumpe det varme vand rundt i din boligs installationer.  I din bolig findes der mindst én cirkulationspumpe. Normalvis findes der en cirkulationspumpe, hvis opgave er at pumpe varmt vand ind i dine vandhaner og i bruseren, mens en anden cirkulationspumpe sender det varme vand rundt i dine radiatorer eller ned i rørene, der varmer dit gulv. I nogle boliger findes der installationer, som fordrer, at der er mere end blot 1-2 cirkulationspumper. Et eksempel på en sådan situation kan være, at du i din bolig har en varmtvandsbeholder eller et solvarmeanlæg.

Hvorfor skal du skifte din cirkulationspumpe?
Ældre cirkulationspumper er en strømsluger.

Der kan være flere grunde til, at et udskift af din cirkulationspumpe kan være en god ide. Den primære grund til et skift er, at de gamle

cirkulationspumper benytter store mænger af el, og dermed kan være dyrere at have i sin bolig. En gammel cirkulationspumpe kører ofte på højtryk, også selvom der ikke bruges varmt vand. Nogle af disse pumper benytter endda 60 watt i timen, og dermed kan pumpen snildt bruge strøm helt op til 900 kr. årligt. I nogle boliger kan en enkelt ældre cirkulationspumpe stå for 10% af boligens årlige elforbrug. Findes der mere end en enkelt gammel cirkulationspumpe i boligen, vil udgifterne naturligvis være større.

Kan du få et tilskud?

Et energitilskud et er tilbud, som udbydes af energiselskaberne, der går til energiforbedringer til bl.a. private boligejere. Et energitilskud udregnes efter den anslåede besparelse i kWh/år, som opnås ved energiforbedringen. Alt afhængig af hvilket energiselskab, som du vælger at søge tilskud hos, vil der oftest gives et tilskud mellem 25-40 øre pr. kWh.