Jordvarme

Jordvarme vinder større og større indpas i de danske hjem. Dette skyldes at et jordvarmeanlæg er en vedvarende, billig og yderst miljørigtig ressource. Derudover kan systemet producere over 3 gange så meget energi, som det forbruger.

Hos Blik og VVS Aalborg tilbyder vi markedets bedste jordvarmeløsninger, og vores eksperter sørger for al levering og installation. Derefter er det bare at nyde varmen med god samvittighed, og glæde dig til en varmeregning som vil være markant lavere.

Jordvarme er stadig en af de mere ukendte varmekilder i Danmark, og derfor har vi samlet det du bør vide om opvarmningsformen her:

Hvordan virker jordvarme?

Jordvarme kan kategoriseres som solvarme med en varmepumpe. En slange med frostvæske graves ned i jorden udenfor dit hus, og når solen varmer trækkes varmen ud af jorden og ind i dit hjem, via slangen.

Jo længere slangen er, jo mere energi kan der trækkes ud af af jorden. Og selvom der bruges en lille mængde strøm til at drive anlægget, er det en meget miljørigtig løsning, der vil minimere dit CO2 udslip betragteligt.

Hvor skal jordvarmen graves ned, og hvad får det af betydning?

Jordvarmeslangerne skal graves en meter ned i din græsplæne. Det vil ikke have nogen betydning for dine eksisterende planter, afgrøder og så videre.

 

Du må dog ikke efterfølgende plante buske eller træer ovenpå slangen, som kan skygge for solen. Det er derfor en vigtig overvejelse at finde ud af hvor slangen bør graves ned.

Derudover fungerer jordvarmesystemer bedst i fugtig jord, da slangerne har lettere ved at lede varme hen til huset. Her foretager vores eksperter en jordprøve som beregner hvor stort et anlæg du bør have, og det forventede energiforbrug.

Vælg jordvarme – hvis huset er ordentligt isoleret

Opvarmningsformen er et rigtig godt valg på mange områder, men hvis dit hus ikke er tilstrækkeligt isoleret, kan det blive dyrt at holde jordvarmeanlægget i gang.

Har du ikke hulmursisolering, loftisolering eller tætte vinduer, skal du også energirenovere huset inden jordvarmesystemet installeres.

Vi skræddersyr en løsning til dig

Hos Blik og VVS Aalborg skræddersyr vi en løsning efter dit hus’ behov. Vi har stor erfaring indenfor jordvarmesystemer og sidder klar med kompetent rådgivning og vejledning.

Selvom du blot går med overvejelser om at skifte varmeløsning, er du meget velkommen til at kontakte os for en uforpligtende samtale.
Ring til os på 98 14 19 00.