Jordvarme i Nordjylland

Er du på udkig efter et nyt jordvarmeanlæg?

Hos Blik og VVS Aalborg tilbyder vi markedets bedste jordvarmeanlæg. Vi har eksperter, der både sørger for levering og installation. Derefter er det bare at nyde varmen med god samvittighed, mens du kan glæde dig til en markant lavere  varmeregning.

Hvorfor få installeret jordvarme?

Jordvarme vinder større og større indpas i de danske hjem. Dette skyldes at et jordvarmeanlæg er en vedvarende, billig og yderst miljørigtig ressource. Derudover kan systemet producere over 3 gange så meget energi, som det forbruger.

Jordvarme er stadig en af de mere ukendte varmekilder i Danmark, og derfor har vi samlet det du bør vide om opvarmningsformen her:

Hvordan virker jordvarme?

Jordvarme kan kategoriseres som solvarme med en varmepumpe. Det er en slange med frostvæske, som graves ned i jorden udenfor dit hus. Når solen varmer trækkes varmen ud af jorden og ind i dit hjem, via slangen.

Jo længere dine jordvarmeslanger er, jo mere energi kan der trækkes ud af af jorden. Selvom der bruges en lille mængde strøm til at drive anlægget, er det en meget miljørigtig løsning, der vil minimere dit CO2 udslip betragteligt.

 

Hvor skal jordvarme graves ned?

I forhold til jordvarmeanlæg dybde skal jordvarmeslangerne graves en meter ned i din græsplæne. Det kræver altså en mindre nedgravning, men dermed vil slangerne heller ikke være synlige i din have. Dog skal du være opmærksom på ikke at plante buske eller træer ovenpå slangen, som kan skygge for solen. 

Derudover fungerer jordvarmesystemer bedst i fugtig jord, da slangerne således har lettere ved at lede varme hen til huset. Vores eksperter foretager gerne en jordprøve til at beregne, hvor stort et anlæg du bør have og det forventede energiforbrug.

Hvad skal jeg være opmærksom på?

Opvarmningsformen er et rigtig godt valg på mange områder, men hvis dit hus ikke er tilstrækkeligt isoleret, kan det blive dyrt at holde jordvarmeanlægget i gang.

Har du ikke hulmursisolering, loftisolering eller tætte vinduer, skal du også energirenovere huset inden jordvarmesystemet installeres.

Installation af jordvarme i Nordjylland

Hos Blik og VVS Aalborg skræddersyr vi en løsning efter dit hus’ behov. Vi har stor erfaring indenfor jordvarmesystemer og sidder klar med kompetent rådgivning og vejledning.

Selvom du blot går med overvejelser om at skifte varmeløsning, er du meget velkommen til at kontakte os for en uforpligtende samtale. Ring til os på 98 14 19 00.