Energioptimering

Værd at vide om gasfyr

Hvorfor skal du skifte gasfyr?

At skifte sit gamle gasfyr ud med et nyt og moderne gasfyr kan være en god ide, hvis du ønsker at mindske din varmeregning. En udskiftning af gasfyret kan spare dig op til 15-20%. Men før du tager beslutningen om at udskifte, skal du vide følgende:

– Hvor gammelt er dit gasfyr?

Er gasfyret eksempelvis over 15 år gammelt, vil denne model anvende store mængder gas.

– Hvilken type er dit gasfyr?

Indeholder din model ikke kondensering, vil det typisk være en god ide at udskifte fyret, også selvom den ikke er 15 år gammel.

Dette skal du være opmærksom på, når du skifter gasfyr

Energimærkning: Tjek altid energimærkningen, når du skal købe et gasfyr. Allerede her kan du spare penge på elregningen.

Kapacitet: kW kapaciteten skal være i overensstemmelse med størrelsen på både din familie og din bolig. Max kapaciteten for dit fyr skal kunne klare de tidspunkter på dagen, hvor forbruget er højest. Eksempelvis de tidspunkter på dagen, hvor familien tager varme bade.

Støj: Husk på at meget støj fra et gasfyr kan stå i vejen for gode placeringsmuligheder. Ingen har lyst til at høre på et larmende gasfyr, når de eksempelvis skal slappe af eller sove. Gå efter et gasfyr på omkring 35 db, som er de mindst støjelige modeller.

Varmtvandsbeholder: Hold øje med at varmtvandsbeholderen er i overensstemmelse med gasfyrets max kapacitet samt størrelsen på din bolig.

Bør du udskifte dit gamle gasfyr?

Er du i besiddelse af et gammelt gasfyr, så er der muligvis penge at hente, hvis du skifter til et nyt. Grunden herfor er, at de ældre modeller af gasfyr ikke har fokus på energibesparelse, da gassen ofte brændes af i et åbent kammer, som gør, at røgen fra gasserne stiger op gennem skorstenen.

De nye modeller af gasfyr har, modsat de gamle, større fokus på at udnytte energierne, og udnytter disse mellem 98 – 105 %, afmålt over et år. I stedet for et åbent kammer, brænder de nye gasfyr gassen af i et lukket kammer, hvor luften kommer fra et særskilt rør. Ydermere har de fleste moderne gasfyr en indbygget funktion til at kondensere røggasserne. Dette betyder, at de forbrændte røggasser bliver recirkuleret i gasfyret. Varmen fra disse gasser bliver ligeledes benyttet, før de forlader gasfyret. Vær opmærksom på at der ved kondenseringen opstår vand, som skal bruge et afløb.

Hvad med det økonomiske?

Når det nye gasfyr skal installeres i din bolig, kan du vælge at benytte dig af danske energiselskabers energitilbud eller statens Bolig Job Ordning.

Energitilskud
Et energitilskud et er tilbud, der udbydes af energiselskaberne, som går til energiforbedringer til bl.a. private boligejere.
Et energitilskud udregnes efter den anslåede besparelse i kWh/år, som opnås ved energiforbedringen. Alt afhængig af hvilket energiselskab du vælger at søge tilskud hos, vil der oftest gives et tilskud mellem 25-40 øre pr. kWh.

Håndværkerfradrag
Installationer og projekter som har fokus på energibesparelse og bæredygtig udvikling, tildeles et tilskud af staten på op til 12.000 kr. pr. person til håndværkafgifter. Dette kaldes for det grønne håndværkerfradrag eller den grønne bolig Jobordning.

Kontakt os på denne formular og vi vender tilbage hurtigst muligt.